Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„1 Decembrie – Reuniți sub tricolor”

1 decembrie 2019  08:00 - 19:00

Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1, a desfășurat proiectul „1 Decembrie – Reuniți sub tricolor” în zilele de 1 și 2 decembrie, în Piața George Enescu și Ateneul Roman.
Centrul Cultural al Primăriei Sectorului 1 a organizat evenimentul cultural artistic „1 Decembrie – Reuniți sub tricolor”, în 1 decembrie 2019, în Piața George Enescu, un punct de maximă atracție al Sectorului 1

La 101 ani de la Marea Unire, românii din țară și comunitățile istorice românești, reuniți la eveniment, au ascultat Imnul Național cu solemnitate iar apoi s-au prins într-o foarte mare horă a unirii. De la ora 14.00 până la ora 22.00 s-a desfășurat un extraordinar spectacol de muzică și dans tradițional românesc, dar mai ales cântece patriotice, precum ”Noi suntem români”, ”Treceți batalioane române Carpații”, sau ”Doamne, ocrotește-i pe români”.

Unicitatea acestui spectacol a fost dată de participarea reprezentanților atât din diferite regiuni ale României, cât și din teritoriile istorice care nu se mai regăsesc între actualele frontiere ale țării, precum Nordul Bucovinei (Ucraina), Basarabia istorică (Republica Moldova), sau Valea Timocului (Serbia).
Astfel, au urcat pe scena Formația folclorică „Perla”, din Cernăuți – Ucraina. -Ansamblul folcloric „Mugurelul”, din Cernăuți – Ucraina, Ansamblul folcloric „Podgorat”, din Valea Timocului – Serbia, Ansamblul Huțulca, și Ansamblul etnofolcloric „Ștefan Vodă”, din Republica Moldova.

Soliștii care au încântat spectatorii sosiți la eveniment au fost Daniela Condurache, Angelica Flutur, Mihai Hrincescu, Silvana Riciu, Nicușor Ioniță, și Andreea Maria Lazăr.
Pe parcursul evenimentului, participanții s-au familiarizat cu informații despre valorile culturale, spirituale și tradiționale ale etnicilor români din comunitățile istorice românești, prin intermediul artiștilor și a meșterilor populari prezenți.
Proiectul și-a propus continuarea și dezvoltarea unor inițiative similare, de creștere a coeziunii comunităților românești, de consolidare a relațiilor cu România și crearea unor oportunități pentru elaborarea unor proiecte culturale în parteneriat.

 

Detalii

Data:
1 decembrie 2019
Timp:
08:00 - 19:00
Eveniment Categories:
,