Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Concert în formulă de 6 clarinete în jurul Hărții Valahiei de la 1789

26 martie 2019  18:00 - 20:00

În urma succesului ediției anterioare „Cartografii sonore” stagiunea continuă la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, marți, 26 martie 2019, de la ora 18:00 cu un nou concert de excepție inspirat de povestea Hărții Principatului Valahiei de la 1789. De această dată, harta de colecție va aduce în fața publicului un concert aparte în formulă de șase clarinete, susținut de cunoscutul ansamblu Clarino, singurul ansamblu consacrat clarinetului din România. Evenimentul va avea loc în saloanele Muzeului din Strada Londra nr. 39, iar intrarea va fi liberă, prin rezervare direct pe site-ul Muzeului (locurile fiind limitate), la această adresă: http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/cartografii-sonore-harta-das-furstenthum-walachey/

Vor concerta Dominic Mărtinaș, Claudiu Minea, Andrei Văleanu, Dragoș Stancu și Tudor Poenaru. Artiștii vor interpreta, sub conducerea muzicală a lui Emil Vișenescu – prim-clarinetist al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, un program ce va cuprinde lucrări de Luc Balmer, Johannes Brahms, Ferenc Farkas și Zez Confrey, un program care va pune în valoare atât calitățile unui instrument prea puțin întâlnit în România în această formulă, dar și calități ale hărții prezentate. Vor fi interpretate cântece tradiționale care evocă frumuseți ale naturii, compoziții din perioada medievală și romantică, dar și compoziții ale secolului XX reprezentate de lucrări jazz.

Evenimentul face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR și Primăria Sectorului 1 prin Centrul Cultural.

Detalii

Data:
26 martie 2019
Timp:
18:00 - 20:00
Eveniment Category: