Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Concert Koszika și lectură din opera lui Alexandru Macedonski la Stagiunea „Eufonii” de la Muzeul Național al Literaturii Române

15 martie 2019  19:00 - 21:00

Vă așteptăm în această seară la Stagiunea de jazz și literatură „Eufonii la MNLR” de la ora 19:00, printr-un nou concert-eveniment, invitați fiind solista Koszika alături de chitaristul Szasz Csaba, doi artiști extrem de apreciați pe scenele transilvănene pentru tonicitatea prestațiilor live.

Evenimentul va marca, totodată, împlinirea a 165 de ani de la nașterea scriitorului Alexandru Macedonski, autor care a influențat fundamental evoluția literaturii române moderne. Va citi din opera lui Alexandru Macedonski una dintre stră-strănepoatele sale, Irina Macedonski. Cu acest prilej, publicul este invitat să viziteze Muzeul Național al Literaturii Române pentru a descoperi numeroase obiecte și documente inedite care au aparținut autorului cuvintelor: „Poezia nu va fi decât muzică şi imagine, aceste două sorginţi ale ideii.”

Stagiunea „Eufonii la MNLR” este un proiect al UCIMR inițiat cu scopul de a promova creativitatea autorilor români de jazz și literatură, desfășurându-se în perioada februarie – aprilie în spațiul emblematic al Muzeului Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, aproape de Biserica Albă).

Intrarea va fi liberă.

Concertul face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR și Primăria Sectorului 1 prin Centrul Cultural.

 

Detalii

Data:
15 martie 2019
Timp:
19:00 - 21:00
Eveniment Category: