Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Jazz interbelic în interpretări noi și lectură Florin Iaru, vineri la Muzeul Național al Literaturii Române

29 martie 2019  19:00 - 21:00

Stagiunea de jazz și literatură „Eufonii la MNLR” continuă astăzi, 29 martie 2019, de la ora 19:00, printr-un nou concert-lectură, invitați fiind membrii formației Andrei Petrache Trio, intermediile de lectură aparținând scriitorului Florin Iaru.

Stagiunea „Eufonii la MNLR” este un proiect al UCIMR inițiat cu scopul de a promova creativitatea autorilor români de jazz și literatură, desfășurându-se în perioada februarie – aprilie în spațiul emblematic al Muzeului Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, aproape de Biserica Albă).

Artiștii vor interpreta o selecție de standarde jazz din perioada interbelică și de mai târziu, reinterpretate în manieră proprie. Trio-ul va îmbina diferite stiluri și maniere de a cânta jazz, folosindu-se de lick-urile unice și influențele fusion din zona funk și RnB, dar și din sfera muzicii clasice.

Despre Andrei Petrache

Pianistul Andrei Petrache este în prezent student la Universitatea Națională de Muzică din București și lider al formației The Gram Quartet. S-a evidențiat pe scenele consacrate alături de cvartet și de alte formule colaborative prin creativitatea cu care își abordează pasiunea pentru jazz, reușind să transmită emoții autentice prin sonorități complexe și influențe din sfera muzicii clasice.

Despre Florin Iaru

Unul dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani, Florin Iaru a fost membru al Cenaclului de Luni, a debutat în 1981 cu volumul „Cântece de trecut strada” și a fost co-autor al volumului colectiv „Aer cu Diamante”. Florin Iaru lucrează în presă și ține cursuri de scriere creativă. Printre cele mai cunoscute volume ale sale se numără „Înnebunesc şi-mi pare rău“ (1990), „Poeme alese“ (2002), „Fraier de Bucureşti“ (2011), „Povestiri cu final schimbat” (2013), „Sînii verzi” (2017).

Eveniment organizat de UCIMR și Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural, în cadrul programului „Centenar pentru toți – sesiunea 2017 – 2020”.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, rezervarea fiind esențială. RSVP la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Vă așteptăm!

 

 

Detalii

Data:
29 martie 2019
Timp:
19:00 - 21:00
Eveniment Category: